Ofrivillig ensamhet.


Oftast gillar jag ensamheten. Tycker det är ganska trevligt. Eller är det bara som jag försöker intala mig själv? För att ensamheten är lättare, ingen att kompromissa med, att hamna i någon jobbig diskussion med, ingen som skall behöva utstå mina dåliga sidor. Ikväll har jag och ensamheten inte kommit överens. Så när jag satt där o tittade på Gossip Girl, som en härlig verklighetsflykt och bästisen ringde (som jag egentligen var sur på) hann jag knappt säga mer än att jag var uttråkad "Ska vi ta en promenad" och ett par minuter var jag på språng. Tänk att vi befinner oss på samma gata, fast ändå säkert en o annan km ifrån varandra. Blev en citywalk, massa skratt och prat och jag glömde vad jag var sur på.

Nå, åter till ensamheten. Vet inte om ensamhet är extra jobbig ikväll då jag är extra behov av sällskap, någon som håller om mig. Någon som säger att livet inte är sådär grym som i filmen jag nyss såg. Den gjorde mig bara ledsen. På tal om grymhet. Sprang på L i eftermiddags, hon var lika glad som vanligt fast ögonen skvallrade om sorgen. Att det inte blev någon bebis. Hemskt. Men Jonathan kommer att få ett syskon det är jag alldeles övertygad om.

Och innan jag släcker och checkar ut för idag. Säg mig, när är det min tur? Vad gör jag för fel?

Hemma bäst!


Bäddat ner mig i gästrummet bland kuddarna, supermysigt kan tyckas. Men faktum är att jag längtar hem. Har länge gått runt med tanken att jag aldrig har någon fysisk person hemma att längta hem till. Men jag har ändå ett hem som är något av de harmoniska ställena jag vet. Lite väl ibland, kan tyckas. Ända sedan jag kom hit har jag känt mig rastlös, ängslig, lätt skrämd och sömnlös. Det sistnämnda är framförallt märkligt då jag är en sådan person som är vaken till jag ser i kors och sedan somnar på två röda. Här kan jag trots galen trötthet inte somna och bara grannen smäller i en dörr eller att någon går förbi så hoppar jag till. I fredags gick det så långt att jag gick upp o scannade lghten 3 ggr, och inte somnade förrän vid 06-tiden. Att bo såhär pass centralt, eller utsatt med trafikerad väg och många förbipasserande och speciellt på bottenplan det hade jag nog aldrig klarat av. Fast sedan la jag märke till en sak- fullmåne! Finns visst en hel del personer som är känsliga för just dennas påverkan. Vet inte om det kanske bara är ett lustigt sammanträffande?
Nog neggat av mig, finns ju mängder med positivt inte minst att jag kan sova lääänge på mornarna och vara på kontoret på nolltid, har två SATS-center och sedan trevliga Sushiställen, videobutiker med gångavstånd. Där har ni också lite av vad som roat mig i helgen, förutom jobb, film-mys med tjejerna, mello, träning, sushi-mumsande, ja en o annan godisbit har såklart även slunkit ner. Inga drastiska förändringar här inte. Skynda långsamt va! Nej, sängen var det..

Sushidejt och väsk-karlek.


Att äta sushi till frukost är ibland lysande. Speciellt om man adderar en god väns sällskap. På 45 min hinner man minsann catcha upp väldigt mycket om varandras liv, skratta lite och skvallra. Det sista är mycket viktigt. Hon och hennes karl beger sig till Österrike imon och då ska jag husera i deras casa. Tänk att kunna befinna sig på kontoret inom loppet av 5 min (om man cyklar dårå), vilken lyx! För att inte tala om att hänga med girlsen på vardagarna. Ni vet sådär spontant härligt.

Pratade med min London donna igår, som varit en vecka NY. Fick höra en massa och sen avslöjade hon att hon blivit med en ny Marc Jacobs väska. Om jag är avis?! Jag har kikat på en hel del i evigheter, egentligen är jag mest sugen på en liten clutch och tror jag har hittat en. Förvisso från "budget"-linen marc by marc jacobs, men den är superfin. Ska jag? Närmsta butiken ligger i CPH, undrar vilken väninna som vill följa med måntro. En hel dag där vore supermys!



Är ledig imon också. Yeees! Träna, vin/häng med tjejerna, och sedan relativt tidigt i säng eftersom det är jobbweekend denna helgen.


Senaste dagarna..


Igår festade jag till det med bjud-gelehjärtan tills det nästan sprutade ur mina öron. Och Blåbärspaj med vaniljsås, glömt hur otroligt gott det är.

Fått reda på att det är "Partner" jag kommer jobba med i fortsättningen. Skrattar mest åt gänget jag kommer att jobba tillsammans med. Killarna har jag inget alls emot. Men de båda "tjejerna" är väl inte de skarpaste knivarna i lådan, om vi ska utrycka oss fint. A sitter inne med den mest gnälliga rösten och känns bara så lam. Den andra är dock ganska ball, hon är 43 (tror dock hon är 23) har botoxat-och silikonat sig och gud vet vad. Träffade henne och hennes glamourmodells-crew ute i lördags, flydde illa kvickt då hennes male-friends tittade på mig som om de skulle käka upp mig. Känns sannerligen som ett dreamteam. Tur att man innehar extremt grym förmåga att anpassa sig.

Imon har jag minsann sovmorgon, underbart! Ska mysa runt här hemma, lyssna på David Gray och njuta.


Bästa, bästa, bästa!


Ibland krävs det inte mycket för att jag ska bli alldeles mållös. Små saker kan göra att jag blir alldeles varm av lycka.
Som när ens föräldrar ringer o frågar hur man mår o säger att de saknar mig. Så istället för att åka hem i eftermiddag åkte jag hem till mina föräldrar och blev ompysslad med god mat och fika, pratade med mams om allt mellan himmel och jord. Somnade sedan på soffan till Nyheterna, tittade på Solsidan tillsammans innan min pappa körde mig hem. Nu sitter jag uppkrypen i soffan under fleecepläden och känner mig supernöjd med helgen.

Igår eftermiddag blev det en långpromenad i VH, som halva Malmö. Solglasögonen var på och Kajjan hade sin nya fina filt som fick henne att se ut som en liten östermalmstant. Efteråt skålade vi in kvällen med vino, massor med vino. Tittade på Mello, tokade oss framför photoboothen och slutligen begav vi oss till Köj. Trevligt! Roligaste var att jag sprang på en killkompis som ville ta en drink och frågade om gin och tonic funkade, sa att jag helst föredrog en söt drink och när jag tog första klunken så mötes jag av en sötbetsk smak "Vad har han blandat ihop egentligen?" han svarade: "Det var den sämsta bartendern på länge så jag vågade inte ge honom fri händer utan beställde helt enkelt en gin och tonic med sötningsmedel" Haha! Kvällen slutade på efterfest hos honom, superkul. J "Varför har du en laborint där ute?" (i trädgården) "Det är ingen laborint, det är tegelstenar som skall läggas". Hade sjukt trevligt! Idag kom jag inte upp ur sängen förrän kl 15, låg och lyssnade på John Mayer och hade supermys. Är det söndag så är det! Efter det hade jag sjukt oflyt med taxi. Första gången det inträffar, att jag fick ringa 3 ggr och trots blivit lovad att det skulle komma en bil så gav jag upp efter 30 minuter. Taxiverket vår kärlekshistoria är över! Istället fick jag ta bussen hem, men mumsade i mig en kanelsnäcka och mer drack Mer till frukost och sedan väntade mams med söndagsmiddag. Sa jag att jag har världens bästa föräldrar?

Nej nu ska jag snart sova, underbart att få sova i sin egna säng som jag inte fått sova i sedan i torsdags.
Ha nu en supermysig Alla hjärtans dag, själv ska jag jobba hela dagen och sedan ska jag på Handbollsmatch.

Dear Zachary.


Är fortfarande helt tagen utav dokumentären vi såg inatt. Satt med gåshuden genom hela filmen. Och sedan när jag befarade det värsta så brast det, tårarna bara forsade. Hur kan en människa vara så hemsk? Det är för mig helt oförståligt. Hur kan man ha ihjäl sitt egna barn? Beundransvärt hur farföräldrarna kunde vara så starka.
Otroligt hemsk, men ändå något man bara måste se. Så se den!

Gårdagen var himla fin. Lång dag på kontoret, träffade en favoriterna på lunchen för en latte och lite skvaller och gick tillbaka till kontoret superglad. På kvällen lagade jag mat med Johanna, drack rödvin, lyssnade på musik och pratade jobb. Lite senare kom Hannah förbi och där satt vi o sipprade rödvin och pratade i mun på varandra, målade naglarna och annat tjejigt till midnatt. Ansiktsmask, promenad med Kajjan i Västra Hamnen och slutligen dokumentären.

Nu, lördag och strålande solsken. Underbart! Nu på dagen hade jag tänkt ta en lång promenad, hemmafix, en tur till Nova och ikväll blir det dance, dance, dance.

Smile like you meen it.


Hemma efter en supermysig kväll med goda vänner. Sitter med ett leende på läpparna. Fått serverad supergod mat, iform av stek, stekta champinjoner, god sås och rosmarinsklyftpotatis. Deras lilla puff skulle tvunget sitta i mitt knä i soffan, så jag fick ordentligt med hundmys. På tal om hund så har vi tydligen fått utökning i familjen, en bordercollie med namn Fluffy och det hade inte samvete att döpa om henne. Åh, måste åka o busa med den lilla valpen i veckan. Tillbaka till kvällen. Fick äran att önska film också, det blev The blind side som jag velat se i evigheter och den var lika bra som jag trodde. Lyckades fånga den sista bussen hem, snicksnackat med en tjejkompis och nu ska jag alldeles strax hoppa i säng, som tur börjar jag sent imorgon. Massa planer och ideér som jag ska spinna vidare på, tack fina ni för att ni inspirerar mig.



Lill-lördag!


Hemma efter en kort dag at the office. Imorse vaknade jag i sista sekunden, hade lyckats stänga av mitt alarm och hamnat i världens mysigaste dröm, som jag dessutom vaknade upp ifrån. På centralen möttes jag av en ihärdig försäljare "Men Sötnos..!" Grr, tur för honom att jag inte hunnit sjunga upp än, för annars hade han nog fått för sötnos.
Tog tag i ärendet som jag lämnat igårkväll, och lyckades efter en del om och men ordna en försäkringslösning för kunden. Det är sådant som gör att jag älskar mitt jobb (Och Sebbe!!!), problemlösningen och sedan uppskattningen från kunden. Att verkligen höra när de blir nöjda. Det är guld! Uppvaktades med både blåbärschoklad, frukt och snälla kommentarer från mina kollegor. Sådanna dagar gillar vi! Även trevliga bonusar,solig himmel, tåg som kommer i tid (3 min försening är överkomligt) och fina sms från mina väninnor. Minus till magknip och stressande tankar.

Ikväll är jag hembjuden på middag hos mina finfina vänner här i Lund, delvis för att fira att en viss person scora:at en av sina sista tentor. Snart är hon klar! Åh, vad mysigt det ska bli! Längtar dessutom på att se vad för gott hennes kille slänger ihop. Superkocken.

Små, små människor.


Är de som trampar på andra, är elaka och placerat sig själv så högt upp på en pidestal att de är alldeles för stolta att rannsaka sig själva och inse hur dåligt de får folk att må. Usch! Jag tror dock att de här personerna oftast är missnöjda med sitt liv och sin tillvaro att de helt enkelt vill förpesta andras. Varför denna missundsamhet mot andra? Vad hände med att glädjas med andra? Jag blir så arg och undrar ibland hur vissa personer har uppfostrats. Men samtidigt för det som allt annat något bra med sig, för jag vet iaf hur jag INTE skall vara mot mina vänner, om jag inte vill bli av med dem dvs.

Men annars är jag glad. Fått sluta tidigt,bästisdos, lång promenad, en powernap på ljusa dagen, städat. Måndagsnöje, ni vet. Fick idag reda på att de har samma tjänst ute som jag sökte i Stockholm. Eller det söker en till. Jag har dock fortfarande inte kommit över hur dåligt det hela sköttes sist och ställer mig ytterst skeptisk till att söka igen. Helst vill jag att de ska uppmana mig att söka, om de nu tyckte att jag var intressant. Misstänker att det inte kommer att ske, så istället får jag ta en funderare.

Nu väntar en härlig kväll framför TV:n, mycket mer spännande än så blir det nog inte.


Att en sån liten människa kan ge en så mycket kärlek.


Pratar naturligtvis om min lilla gudson. I fredags ställde jag nämligen in mina vinplaner och begav mig ut till landet istället för lite kvalitétstid med Hannah och Elias. Hann natta lillen, kramas lite och sedan dukade jag o Hannah upp en gottisbuffé och tittade på film och pratade om varannat. Helmysigt! Vid elva vaknade kotten till och upp kom han alldeles sömndrucken och gick bort till mig "Godnatt, så jag inte glömmer dig..". Hur söt får man vara egentligen? Mitt kaninhjärta smällte på en gång. När jag skulle bege mig var det storm och regn, så då kunde inte Carl komma hem mer lägligt. Snälla han gav mig skjuts hem.

Igår kom jag in till ett alldeles tyst och ödsligt kontor. Fem timmar helt solo på kontoret var ingen höjdare kan jag tala om. Som tur gick tiden snabbt och efteråt spenderades kvällen med två finfina tjejer. Så jädra glad att jag har träffat dem. Skulle nog inte kunnat tänka mig ett bättre sätt att spendera kvällen. Har precis ätit en supergod frukost och ska nu göra mig i ordning inför jobbet.

Underbara söndag.

Hokus-pokus.


Är det inte så att vi så gärna vill tro på hokus-pokus?! Personligen tror jag inte att vi kan peela/smörja/omsorga oss till fin hy, ett vårda håret fint med hjälp av dyra inpackningar/oljor etc. Visst hjälper det en bit på vägen. Utan att det faktiskt ligger mer i kost, vitaminer och vatten tillförsel. Jag dricker förstås aldrig vatten mer än när jag tränar och äter inte supersunt. Veronica borde nog hitta sin disiplin, karaktär och leva som hon lär kanske? Fick för mig att jag ville testa Aloe Vera juice, och istället kom jag ut från hälsokostbutiken med "Beautiful hair" som skall innehålla väldigt många vitaminer och mineral som skall stärka ens hår. Såhär på vintern brukar jag fälla tonvis med hår. Överdriver inte, brukar finnas spår av mitt hår överallt i lägenheten och efter att tagit två att dessa jumbo-tabletter om dagen kom jag ikväll på att det knappt fastnat något hårstå i min borste efter borstning. Drog igenom hela manen, om och om igen och förvånades över bara de fjuttiga hårstrået som satt kvar. Wowi! Älskar hokus-pokus! Är det något jag önskar mig så är det ett långt svallande hårman. Om jag intalar mig det tillräckligt mycket så fungerar det kanske också?!

Annars står det ett par fina gummistövlar, en barbourjacka (en hallonröd,eller classisk med blommigt innerfoder), ett par gula converse, en roströd skjorta (har den i huvudet), rödblommig klänning från Pepe Jeans, svarta jeans, oversize clutch (kuvertmodell), gul collage tröja..haha, massor jag vill ha i min vårgarderob. Istället ska jag gå o kika efter ett par glasögon imon. Kanske boka in en fika på stan också, vore trevligt!


Happy days.


Nyss kommit hem, varit ute på språng sedan 06.20. Lite småtrött i huvudet kan man säga. Lång dag på kontoret, lunchen uppfyllde utan tvekan kostcirkeln-krav med en vaniljlatte och en cola light. Hej sockerchock!
På veckomötet droppad min chef news om att hon väntade en liten knodd. HON MED!! Efter att han jobbat undan hela eftermiddagen, suttit och lyssnat på mina kollegors galenskap åkte jag hem till Tess, slängde ihop en köttfärssås och låg i varsindel av sängen och garvade åt Vänner. Mysig och helsoft onsdagskväll. Sedan höll jag på att blåsa bort. Påtal om blåst, hur hemskt är det inte att Australien utsätts av ytterligare en naturkatastrof på så kort tid. Först översvämningar som dränkte stora områden kring Brisbane och nu en livshotande tyflone som far fram. Otäckt det där!

Nu är jag hemma och pratade en lång stund med bästisen. Min fina lilla vän, så klok och genomsnäll. Aldrig att jag släpper henne!

Nu ska jag snart hoppa i säng, drömma fina drömmar om varmare tider. Ska sova länge imorgon, njuta och fixa här hemma. Natti natt!

Stress!


Känner en sådan tyngd på mina axlar just nu, en press som gör mig alldeles tokig. Lätt uppstressad kan man kalla det. Ny månad och jag har åter suttit fastklistrad vid mitt kontor från det att jag kom dit till att jag fick gå hem. En lång dag imon och sedan är jag ledig. Skönt. Känner att jag behöver rusta av mig den här pressen på mig själv. Det blir som ett slagt maniskt beteende. Jag är inte den som pratar högt om vad jag presterar, men kan inte låta bli att le lite när min kollega pratade om mitt resultat förra månaden. Att höra att han var imponerad var väldigt skoj eftersom han aldrig säger ett gott ord om någon, haha. Fast det kryddade också på min prestationsångest. Jag vill ju så gärna fortsätta i toppen även denna månaden. Nåväl jag gör mitt bästa och det får duga.

Nu ska jag hoppa i säng eftersom mitt alarm ringer om 6 timmar.

Office.


Sovit tills jag själv vaknade (hade naturligtvis ställt klocka ifall jag inte skulle vakna i rimlig tid), tagit en låång dusch, supergod frukost, ätit en massa vitaminer, ska dra på mig lite smink, plocka lite här hemma och sedan pinna mig iväg till kontoret. Börjar egentligen inte förrän senare i eftermiddag men tydligen kaos på kontoret och jag har inte samvete att säga nej. Fast jag gillar ju att jobba, haha, eller okej jag gillar övertidslön ännu mer..

Ps. Köpte precis ett par finfina boots. För som jag går överallt, så finns det nog ingen som sliter på skor så mycket som mig. Så detta var ingen vardagslyx utan ett ytterst nödvändigt köp. Denna månaden lär för övrigt bli den snålaste någonsin, med tanke på att jag är världens osnålaste o slösaktiga människa så betyder det kanske bara att jag kommer leva normalt denna månaden? Nåväl, en del jobb denna veckan och så ska jag och träna med bästisen, hinna umgås med familjen och träffa min gravid skönhet som jag inte sett på evigheter.

Hur mysig är förresten inte Fredrika Stahls Twinkle twinkle little star?