Nostalgi..

199859-35

Den där vyn hade jag på NYE 2005/2006. Jag och Bea befann oss på houseparty i Rosebay, där dem hade DJ utomhus. Riktigt skoj! Dagen efter var det däremot uppmot 42 grader varmt så då låg jag mest under min AC och längtade hem : ) 

NYE 2007/2008


Då var det snart dags att sätta punkt för detta året och skåla in det nya. 

Året som har gått har varit lite som en mental bergochdalbana, efter lilla äventyret till Sydney var det dags att styra upp livet. Lite svårt att gå tillbaka till verkligheten. Början av året var tuff, stor saknad. Men i slutet av Januari fick allt en vändnig fick jobbet som försäkringstjänsterman på TH. Vilket följde med 2 månader fullt betalt utbildning. Och jobbet visade sig vara spännande. 
I april när jag var förbi på MQ Nova, visade sig att dem behövde mig igen (jobbade där sen jag gick i 2an). "Vid behov", visade sig vara alla helger under hela sommaren. 
Mitt i alltihopa köpte jag Rebeccas mysiga lilla lägenhet på väster. Så samtidigt som jag ville fixa med lghten, umgås med vänner, så jobbade jag 7 ggr i veckan. Nä, det gick inte riktigt! 
Lyckades ta ledigt 2 helger, den ena spenderade i Stockholm med mina Sydney-tjejer Filippa och Bea. Världens raraste!! 
Blev shopping,fikor, middag och utgång. Den andra blev en shopping visit till Göteborg med dolls. 

I oktober slutade jag på MQ för gott. Trist, men butikschefen där hade inte riktigt den kompetens som en chef bör han. Kändes bättre att satsa stenhårt på TH istället. Nu kunde jag helt plösligt hänga med tjejerna ut på nattliga bravader. Kul! 

Hoppas att nästa år bjuder på nån resa, gärna till Rom och kanske kanske får jag uppleva NYE 2008 i Sydney. 
Vore underbart! 
Annars önskar jag bara att alla mina nära och kära får en fantastiskt 2008. Att dem 2 tillskotten i familjen, som kommer till världen till våren har hälsa i behåll. Förövrigt är jag säker på att Johnny och Lovisa får en liten Dotter (som nog kommer heta Ellen) och Hannah och Natte får en liten pojke. 
Men det återstår att se..

Nej nu ska jag göra mig redo, brossan kommer och hämtar mig om en drygt en timme. Sen blir det tre rätters och massa champagne.

Gott nytt år allesammans!! 







Förresten!

image27


Töntig som jag är så tycker jag det är väldigt kul att googla på allt möjligt skit. Idag blev det mitt namn. 
Och vad hittade jag inte under andra länken? Jo den här bilden. Emely, Sofie och jag på Hipp i oktober. 
Säger bara - dem där hamsterkinderna ska jag ta kol på tills nästa sommar. Nu jäklar!! 




Mys-söndag!


Precis sett klart andra filmen nu - The Last Kiss. Lagom småsöt. Innan dess såg jag Employee of the month. Så två romantiskakomedier att bocka av från listan. 
Dagen har helt enkelt varit väldigt lugnt, Eva och Linda vart förbi en stund, städat o pysslat lite, på kvällen vart dolls förbi o lämnade en klänning. Har även ätit lite godis, och kan nu konstatera vad ett mina nyårslöften kommer att bli. 
På tal om nyår vet jag fortfarande inte riktigt vem jag ska skåla in det nya året bli, först är det 3 rätters middag. 
Och sen får humöret avgöra om det blir Team lund eller Team Malmö. 

Imorgon förmiddag ska jag iaf bege mig bort till Nova en snabbis. 

Nu ska jag hoppa in i duschen..

Förevigt singel!!!


Gårdagens jobb dag kan nog bara beskrivas med ett ord - stress! Var röd slinga hela dagen, ständigt 50 i kö med en vänttid på 25 min. Vår målsättning (som vi i normala fall lever upp till) är att svara inom 20 sek. 
O vartannat samtal var faktura fråga " Hej jag har fått en faktura men jag har autogiro.." (ja men om det är ingen faktura, och läser du på den står det att nedanstående belopp kommer att debiterar från ditt konto). 
"Det är ingen faktura utan en specifikation, som skickas ut om beloppet har förändrats, men som vanligt kommer det att dras från ditt konto". Konstigt att man blir knäpp..

Efter jobb mötte jag upp Eva och Magda på Elysee. Dem åt Fondue, medan jag åt fläskfile Oskar. 
Gott men flottigt. Mycket flottigt! 
Eva satt o råspanade på snygge-elias från mitt jobb. And i dont blame her..
Mina upptagna vänner tog givetvis tillfället i akt att hacka på stackars veronica "hur går det med kärleken?" "Du måste ge dem en chans..ja, annars lär du ju va singel för evigt". Haha, sanningen är att jag trivs med mitt liv som det är. 

Nu ska jag fixa lite, Dollan o Hannah kommer nog över på en bit mat ikväll. Mys! 





Storhandling och Wii!


Efter middagstid hade den värsta smärtan lagt sig, ringde Dollan o frågade om hon ville ta en promenix bort till AG för att storhandla. Behövde få lite frisk luft och kylskåpet behövdes fylla på..
Skönt att ha henne här på hemmaplan, stått där vid varandra sidor i säkert 8 år nu. Stöttar varandra i tuffa tider, som delar alla underbar minnen från resor och utekvällar. Nog bara hon, mamma och hannah som känner mig utan och innantill. 
Ikväll var vi tennispartners. Jäkligt grymma sådanna! Detta wii-fenomen roade oss hela kvällen. 
Körde en rond boxning också (blev helt slut) och golf är inte riktigt min grej. 
Tittade även på bilder på gamla ex och klasskompisars fotoalbum på facebook och tjöt av garv. 

Nu ska jag snart hoppa ner i sängen. 

Godnatt! 


Just go and die..


Ungefär så jag kände mig när jag vaknade kl 6 med jäkla mensvärk. Ville bara dyka under täcket och försvinna. Långt bort! Har inte mensvärk så ofta men när jag väl har det så gör det så frukansvärt ont och inga värktabletter verkar bita. 
Så ännu en sådant underbart moment imorse. Försökte bita ihop o göra mig iordning inför jobb men det gick bara inte. Så jag fick helt enkelt sjuka mig! Åh, jag var verkligen taggad och ville tillbaks till jobb men imon är jag fit for fight..

Trött..och mätt


På samtliga av årets julmiddagar har jag stigit innanför dörran sist och ätit klart sist. Slutar alltid med att min pappa fyller på tallriken i ren sympati och resterande kring bordet utbyter smått otåliga blicka. 
Jag äter nämligen som en snigel, mina vänner brukar alltid kommentera mina "myrtuggor". Men man ska faktiskt äta sakta!! 
Efter det åt jag kakor, ännu mer chokladpraliner och merci. Jag har alltid varit ett kak-och godismonster, men idag åt jag extremt mycket. Skyller på pms-vecka..
Busade lite med mina sjövilda kusinsbarn, Lussan hade parkerat sig framför Jönssonligan men Anten däremot var på riktigt rethumör. 
Min kusin körde mig hem, så jag har inte brännt bort så mycket som ett hekto. Imon ska jag sitta där vid mitt kontor,allt annat än kaloribrännande. Vet precis vad som väntar, kunder som vill få uppskov på sin betalning efter att ha bränt bort allt under julen. Hoppas inte ni kommer till mig, för jag är hård som sten och ni kommer bli rånekade. 

Nu ska jag titta på en prinsessas dagbok, äta klementin och dricka lite julmust. 

Ha en trevlig kväll! 








Juldagen!


Blev faktiskt riktigt skoj trots allt, var inte alls sugen på fest. Åt först "enkel" julmiddag hemma hos mina föräldrar. Enkel som mams säger, idag väntar stora julbordet..
Urgott som alltid, efteråt satt jag länge i soffan o velade om jag skulle ge mig iväg på partaj eller inte. Hade grymt ont i mitt högra öra..
Tittade på Pearl harbour med mams och mich, åt lite chokladpraliner. Mitt i allt snyftandet slog det mig, det är ju förtusan en av årets största festdagar, jag har en fest som väntar. Så fest blev det - hos Eme. Supertrevligt! 
Vid 12.30 begav vi oss (som resten av malmö) till Slagt. Jisses vad folk! Kön sträckte sig kring huset och 100 meter ner. Utan överdrift! Är egentligen inget big fan av slagt, men inatt var det faktiskt kul. Mitt i allt vimlet träffade jag en gammal barndomsvän, han var en riktig casanova när vi var små. Tror säkert är dem bruna charmiga ögonen fortfarande får många tjejer på fall..

Precis tagit en dusch,känner mig konstigt nog pigg, om några timmar ska jag ge mig iväg på årets sista julbord. Hoppas jag, ganska trött på den maten nu. 

Imon är det tillbaka till jobb, visserligen bara för 2 dagar, sen är jag ledig ända till nästa lördag. Härligt värre! 
Men ska konstigt nog bli skönt att komma igång med jobbet igen. 

Julafton!


Har precis kommit hem o bäddat ner mig i soffan under en filt. Ska snart beflytta mig till sängen är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen..
Varit en supermysig dag med familjen, ätit tok för mycket julmiddag, danish way- julestek med potatis, brunkål/rödkål,lingon, sås och sallad. Ljuvligt! Efterrätt - Risa'lamalta följt av ulklappsöppning, jag hade visst varit snäll i år..
Efter det kom den enorma gottisskålen, kakfat och chokladaskar. Mina kusinsbarn blev smått tokiga av allt sockret, lussan förvandlades till en infödning, nästa sekund tiger, nästa stuntman. Blev helt slut i huvudet bara av att titta på honom, sprang runt o skuttade o lekte. Pavarotti sjöng i bakgrunden (i tvn), Cristina "det var ifrån honom vi fick ditt namn.." Luciano:"Varför?"  C: "Ni galer lika mycket.." 

Imon eftemiddag är det julbord hemma som väntar. Då kommer julskinkan,köttbullarna,lax,vörtbröd o allt annat fram. Innan dess ska jag bara mysa framför julfilmer, finns en mening med att allt är stängt..
Onsdag är det julbord a'la melchert-vis, nämligen blivit bjuden till brors svärmor på julbord. 
När julen är över checkar jag in på gymet, det lär behövas..

Nu-sängen..

God natt och god fortsätting! 


Dan före dan..


Jojomänsan alla julklappar var då inhandlade. Känns bra, så imon kan jag för en gångs skull ta det lugnt. 
Annars brukar det alltid vara något som jag glömt eller som måste fixas. Precis kommit hem från shoppingrunda på Nova med min lilla skrutt. Jisses vad jag har saknat henne, senast vi sågs var för 4 månader sen. 
Och när hon var med flöt julklappshandlat på, inom en timme hade jag händerna fulla med kassar och innan hemfärd blev en frukostfika på Espresso.
På hemvägen blev det inom ica, laddade upp med naturgodis, varmchoklad, pepparkakor, julmust och klementiner. Så ikväll blir det bara mys här hemma med Dollan! 
Fast först en långpromenad, för man måste ju vara riktig kall när man dricker varmchoklad :) 
Fast innan det ska jag storstäda..

Gårdagen var förövrigt hel kul, julklappshandling på dagen, julmys med bror och Lovisa på eftermiddagen, bakade allt från knäck, snöbollar o lussekatter, lyssnade på julmusik, åt supergod middag och bytade julklappar. På kvällen mötte jag upp eva, och påväg till "Lilla" träffade vi två Sydneybor, fast italienare i grundobotten. Och trevliga som vi är fick dem ju självklart följa med oss..
Väl på Moosehead gick vi smått bananas, blev nog en o annan shot för mycket för eva. Hah! Jag skötte mig väldigt ypperligt, men imorse när dollan ringde o väckte mig var jag allt annat än pigg. Men det är jul o härligt är inte det...

Städa var det, ja. 

God Jul på er mina vänner!! 



Slut på semestern..


Förvisso tur innan jag förvandlas till en total latmask. Men ångesten börjar komma krypande, tänk om det var något jag glömde göra innan jag gick på semester? I min vildaste fantasi ploppar alla möjliga skräcksenarium upp. Jag jobbar ju med försäkringar, viktiga grejer det där. Glömmer allt för ofta vilket ansvar jag egentligen har.
Inte tala om en proppfull mailbox som väntar på mig. Får i snitt 10 mail om dagen och jag har varit bort i 15 dagar. Jisses! Jag vill bara dyka ner under täcket och spola fram tiden till fredag. Det vore bra! 
Ingen mjukstart får jag heller, 12-21. Tack trafikledningen. Dem har gett mig kvällspass hela veckan. Kul att känna sig välkommen..

Nej om man kanske ska hoppa upp ur sängen nån gång, varit vaken sen kl 7. Sen dess har jag endast gått, bäddat, suttit i soffan framför nyhetsmorgon och ätit 3 naturella riskakor och cola light för att sedan återvända till sängen. 
Åååh vad dålig jag är! 




Jag är kär!!!


Precis varit och hämtat min lilla älskling på posten, haha gick hem med den stora kartongen och var alldeles lyrisk när jag kom hem o kunde packade upp den. Rena julafton!
Den är så fin! Fattar dock noll, inte van vid macdatorer, så det kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig. 
Nej nu ska jag kila bort till konsum, kom precis på att jag har glömt äta idag. Hoppsan!

Veronica 



Klant-Veronica..


Hoppsan! Efter middagen hade jag ett missat samtal och ett voicemail från chefen. "Hej Veronica, skulle bara påminna dig om gocarten,vid ags, ses där vid 17.45,ring om du inte hittar". Jag ringde, mest för att jag helt hade glömt det och omöjligt kunde ta mig dit på en halvtimme. Men han svarade inte och ingen voicemail, så jag fick skicka iväg ett sms,ett ångerfullt sådan. Känns superkonstigt att smsa sin chef..
Men jag tar inte på mig hela skulden, för han ringde mig för 1½ vecka sen, men lovade att återkomma mer om tid och plats. Då räknade jag inte med att han skulle återkomma 1 h innan!!

På tal om sms, smsade lite med en kollega på jobb igår. Han undrade över ifall jag skulle på Julfesten på fredag, men känner att det räcker med 2 T-H fester för i år, så jag hoppar det. Jag skrev dock att han skulle uppdatera mig om kvällens skandaler och fick svaret "Jag hade ju hoppats på att du skulle stå för kvällens skandaler. Hehe."

Pepparkakor och klementiner är förövrigt något jag missbrukar för att stå ut med denna deprimerande årstid.
Blir så trött på mööörkret, tro mig jag är trött konstant. Förstår mig inte på Alex som lämnar sydney när det är som bäst..

Konstigt att man blir sjuk av saknad..

image21
image22

En ny älskling till familjen..


Mer än halva min semester har gått nu, herrejisses vart tar tiden vägen?!
Hunnit med att träffa lite vänner, umgåts med familjen och sånt. Idag gick jag en runda på stan med Ellan, hittade endast en julklapp, men blev en halvsduk till mig själv och kopparbruna sidenband (till mina bruna glaslyktor som jag ska sätta upp i ett av mina stora fönster i vardagsrummet). Blev även en snabb lunch på Espresso House.

Årets första julklapp blev till mig själv, en MacBook. Min gamla laptop är stendöd, så nu har jag gett upp.
Valet stod mellan denna och en sony laptop,för visst känns det lite mer lockande med pc. Men macen känns så clean och söt, så det fick bli en sådan. Så om en vecka är jag något lyckligare..

Kommer på mig själv gång på gång på mig själv, när det gäller rengöringssaker och kläder har jag inbillat mig själv att det dyrast är det bäst. Det är lite mer effektivt, lite bättre passform eller liiite bätte kvalite.
Jag är nog den ultimata konsumenten : )
Däremot är jag en riktig snåljåp när det kommer till att handla i mataffär eller som nu bredband.
Ja, man måste börja nånstans..så nu ska jag jämföra och hitta det billigaste (och bästa).
Tro mig är nog världens minst ekonomiska människa, men jag lär mig nog nån gång (som min bror säger).
Så efter det här kommer brossan bli superstolt, eller säger jag det så måste jag även säga att jag har köpt en ny dator så det hoppar vi nog haha.

Ikväll är det fruarna som gäller. Avskyr förövrigt den nya frun.
Imon ska jag fixa med mina lyktor, och boka weekend till Oslo mig och Eva. Mor vann 6 biljetter, så jag fick två.
Eva var såklart en given resepartner! !