Flög fram.


En spontan jogging tur. Men jisses vilken bra sådan, jag typ flög fram o det kändes som om jag kunde springa hur långt som helst. Helt paff blev jag! Hur lyckades jag ens få något som man kan kalla kondis? Mobilen var dock alldeles blöt efter att ha legat i min sportBH.

Annars då! Var på ganska bra humör idag. Enda till en snoffsig kollega frågade mig "Veronica, varför går du runt o ler sådär?" Nu pratar vi på samma vis som att han skulle sagt "Veronica, varför spolade du inte efter dig?" Där dog det leendet, istället stod jag bara där som ett fån och upprepade det han just hade sagt. Tacken för att man sprider lite glädje på kontoret. Visserligen tror jag han skojade. På tal om konstig humor fick jag ett mail från en kollega "Just nu önskar jag att du vore här!". Vi har aldrig haft så mycket som en flirt så min första reflektion var "Haha, var det någon kund som skulle prata med mig eller..". Tydligen visade det sig vara en form att mail-rape. Den grekiska lilla lustigkurren. Note-to-self: Lås alltid din dator, om du så lämnar den utan uppsyn en minut.

Snart helg. Wiwiwi! Fast ytterligare en killerdag. Bara att ta den i hornen. Våga sig på en springtur på morgonen, hela min kropp svämmar typ över av energi och ett body pump pass på kvällen. Note-to-self: Investera i koffeintabletter så jag orkar med fredagen (börjar kl 07) och sedan tjejmiddag och utgång på kvällen. Hallelujah! Linda om du läser detta, är hemma, och vill följa med så hör av dig. Saknar dig mucho!

Nej nu måste jag sova.

Veckan so far.


Blivit både Body pump igår och Spinning idag. Minst 2 pass till denna veckan.

Lönesamtal igår. 5% ökning. Tack!

Hunnit med att tycka väldigt mycket kring valet. Diskuterat, blivit klokare (?), undersökt, lyssnat. Längtar lite tills den här soppan är över. Men den har sannolikt öppnat ögonen för många. Så något gott har det här valet 2010 fört med sig.

I eftermiddag efter jobb, begav jag mig ut till Johanna i Västra Hamnen med lunch, sedan blev det en tur med Kajsa innan vi begav oss ut till Bunkeflostrand och slutligen träning.

Tre dagar kvar till helg. Längtar! Verkar bestå av både tjejkväll med middag och mys, och jag hoppas även på utgång. We will see..

Nu ska jag hoppa i säng så jag får åtminstonde 6 timmars sömn. Natt natt!


Valvaka.


Sverigedemokraterna ser ut att vara inne riksdagen. Chock! Vansinne! Deras idelogi gör mig rädd! Jag blir framförallt ledsen över vilka totalt korkade och trångsynta människor det måste finnas i vårt samhälle som faktiskt röstar på dem. Har verkligen så många dåligt omdömme? Sjöbo (blir jag förvånad? nej.) och Vellinge (är väl rädda för att behöva ta emot flyktingar) ni framförallt borde skämmas. Demokrati, javisst! Men detta hat och främlingsfientlighet, förklara för mig varför? Skönt iaf att alliansen står kvar vid makten..

I all allvarlig valvaka, är det härligt att få ett glatt samtal med färskt skvaller från gårdagen. Härligt att höra att jag inte är ensam om att bli extra poetisk med x antal promille i kroppen. Tjöt av skratt åt J's sms till en person som står henne extra varmt om hjärtat. "..Du kan stoppa dit huvud i sanden. Din idiot!". Huvudet i sanden? VA? Ibland borde man få upp en liten pop-up "Är du säker på att du vill skicka detta sms?" "Helt säker?".

Min mage ser just nu gravid ut. Kommer sova gott inatt!

Humm.


Igår var lite av en konstig dag. Ni vet när saker o ting blir tvärt emot vad det brukar.

Det började på spinningen då min puls verkligen gick bananas. Inte för att min kondis är i topp. Men jag har ändå kört det passet x antal ggr o i måndags när jag körde det som var snäppet tuffare blev jag inte ens i närheten av lika trött. Förvisso maxade jag under uppvärmningen trodde att jag hade så mycket energi. HAH! Svettades som aldrig förr och min puls låg mellan 80-90 procent av min maxpuls större delen av passet. Hmm..?! Men det var himla skönt, när det var över.

På kvällen blev det varken Idol hos mina föräldrar (dock bakgrundsnöje medan jag gjorde mig i ordning) eller Koi. Istället kilade jag bort till avskedsfesten 100 meter bort. Trevligt, men otippat! Lite politikprat, dans och trevligt folk. Blev överlycklig när min kära vän för en gångs skull ville ut, Tengantengantengan. Men den glädjen försvann ganska fort när det blev tal om Nation. Helt plösligt stod jag där med något form utav intyg från Wermlands att jag inte fått mitt studentleg än. Men njej! Någon sunkig nation med en massa fulla studenter var jag nog inte så sugen på. Så när de andra begav sig hem skuttade jag hem till min säng. Och vet ni vad? Trots bara 3 cider kände jag mig svajjig. Hmm..?!

Imorse vaknade jag dock strax över kl 08, utvilad och glad. Nästan så att jag suttit och skrattat för mig själv. Sådanna dagar gillar vi, hoppas glädjen håller i sig. Så mycket trevligare att jobba då. På tal om jobb, om man kanske skulle bege sig dit..


Middag och film i helgen?


Ska jag? Ska jag inte? Ska jag?

Hmm, tror nog han får jobba lite till! Är vi inte roliga, tänkte först säga vissa män, men så kom jag på att jag själv är exakt likadan. Att när man inte kan få något är det genast mycket mer spännande. Honom vill jag visserligen mest ha eftersom han har ett fruktansvärt tilltalande yttre och för att hela han utstrålar "trouble!"(=spänning). Inte någon att ha djupa diskussioner med kanske, inte heller någon min pappa eller bror skulle gilla.

Värsta är att jag tror att jag har genomskådat honom, är skittuff och intalar mig själv att jag har övertaget. Rycker på axlarna o tänker "Men det hade väl kunnat vara trevligt..", egentligen blir jag alldeles varm i hela kroppen. Naturligtvis är det ingen bra idé att träffa honom.

That man is gonna kill me.


Time out.


Ibland behöver man det för att ladda batterierna, och inte smitta av sitt "pessimistiska-jag" till folk sin omgivning. Jag avskyr att gnälla och tror att mycket som sker beror på ens inställning. När man ser allt svart är det lätt att man kommer in i ond-spiral. Och vem vill umgås med en suris? Inte jag iaf, så därför har jag mest umgåts med mig själv de senaste två dagarna. Tänkt, filosoferat, pysslat, städat, letat efter mysiga koftor, hjälpt brossan med försäkrings-frågor kring deras hus (tack bästa T för hjälpen, du är guld!), tränat (body pumpen igår var grym! Aj, säger rumpan), ätit indiskt (brändes lite), fantiserat om att fly landet (ja, tänk vad härligt att bygga upp ett liv utomlands, from scratch..) och snart är jag nog tillbaka till mitt glada jag igen.

Fredag! Härligt va? Ska fortsätta mysa runt här hemma ett tag till, sedan försöka styra upp kvällen planer. Eller rättare sagt bestämma mig för vad jag vill göra. Korridorsfest, hemmamys hos en tjejkompis, koi eller så slutar det med att jag hamnar hemma hos föräldrarna i favoritfåtöljen framför Idol. Låter humöret bestämma.

Hoppas att ni får en superhärlig helg!

Skjut mig!


Denna trötthet som flyttat in i min kropp, ätit upp såväl engagemang, tålamod, intresse, glädje. Ja, just nu är jag bara en liten surgumma som bara vill sova. Inträffat ett par insidenter igår och idag då det verkligen satt mig på prov.

Lunch igår. Höll på att få ett vredesutbrott. Ni vet när ens ögon är alldeles kolsvarta, och man trampar frenetiskt och inte kan stå stilla för att man helst bara vill sparka till något eller skrika. Varför? Dels för att jag fick vänta på min sallad säkert 10 min, när hon väl kom ut med en sallad var det till tjejen som beställt EFTER mig, sen när min väl kom var det med pesto som jag särskilt bett utan. Sedan blev de där lovade 30 sekunderna ett par minuter till. Ville helst bara krossa den torra lilla kakan som hon skickade med. Men ja, jag tackade, något surt, men iaf och sa att det inte var någon fara. Men som mina ögon sa något annat.

När min söta kollega stoppade mig och ville prata, ansträngde mig för att vara trevlig, skrattade och skojade. Gick nog sådär!

Möte med VD:n, givetvis i det rummet med sämst luft.

När ett gammalt fling idag frågade en ytterst rak fråga, vilket gjorde mig tokig. Det var liksom droppen som fick bägaren att rinna över. Nu hoppas jag bara att han kanske åka till stockholm väldigt snart så att jag slipper se honom ute.

Annars känner jag mig febrig, kanske därför jag knappt kan hålla ögonen öppna trots att jag sovit 8 h inatt och klockan inte ens passerat kl 18. Crazy!

Och förresten tittade på första avsnittet på nya GG, härligt att se att Chuck överlevde..

Monday morning.


Måndag. Igen. En kort sådan dock, eftersom jag jobbar kommande helg. Inte mig emot. Ska alldeles strax bege mig till jobbet. Haft en bra helg! Fredagen spenderades med ett härlig tjejgäng, massa skvaller, vin och chips, ostbollar och morotskaksmuffins. Supertrevligt, fast strax innan midnatt avlägsnade jag. På lördagen gjorde jag lite ärende, myste runt hemma, på kvällen åkte jag hem till Johanna i Västra Hamnen. Kvällen till ära firade vi att hon fått en ny tjänst, och hjälp vad många drinkar som halkade ner. Strax innan tolv traskade vi över till Twisted Torsos klubb, var sådär, scannade av stället på 2 min, sprang sedan upp o drack resten av vinet och tog sedan en taxi bort till Koi. Första helgen då det verkligen känns att sommaren är förbi, lite vemodigt , men what to do liksom?! Kvällen avslutades med ett roligt gäng herrar, mozarellasticks på Max. Söndagen spenderade hos Johanna, beställde pizza och åt glass o tittade på film större delen av dagen. Var hemma först på kvällen. Det var den helgen..

Almost friday.

Love it!
Är just nu hund-och kattvakt. Ganska mysigt! Efter jobbet begav jag mig ut till Västra Hamnen tog en tur med Ashi, åt lite och begav mig iväg och körde ett Body Pump-pass. Åter hit, åt igen, softa lite framför datorn. Vid 22 mötte vi upp Johanna och hennes jack russell Kajsa för en promenad. Småregnigt och blåsigt, men med trevlig sällskap var det inte alls så dumt.
Imorgon ska jag ha myskväll med tjejerna, men som jag har redan sedan tidigare förberett dem på att jag eventuellt avviker senare. Så eventuellt blir det en drink ute med J efteråt. Lördag ska jag träna, klacka om ett par skor och göra lite ärende. På kvällen blir det utgång, med favorit-Henrik, Johanna m.fl. Söndagen blir det filmkväll med Madde. Känns som en stålande helg!
Nej, dags att sova ska upp vid kl 05. God natt!

Tillbaka.


Efter dagar i horitontellt läge släpade jag med min onda mage till kontoret. Skönt att få göra lite nytta, skratta åt mina kollegors tokigheter, luncha med chefen, bli egoboostad av bästa kollegan och sedan efteråt pinna bort till gymet. Spinnade, galet enligt vissa. Min mamma sa dock att det är ok att röra sig trots magen, jag lyssnade på henne. Efteråt åkte jag hem till dem, drack kamomille-te och åt ost-mackor, tryffel och drack varmchoklad. Mysig kväll! Nu är jag snart redo att hoppa i säng. Imon väntar öppet-hus på kontoret. Eller, ja de kallar det så! Det hela är egentligen 2 timmars nätverkande, få inblick i andra avdelningar. Kan nog bli spännande! Efteråt ska jag hem till mina vänners hund Ashibal, ska hänga med honom och katten Emil ett dygn. På kvällen väntar body pump och promenadsdejt. Fredag och lördag återkommer jag till senare..

Nighty!

Aj, sa jag!


Ååh, att jag har en riktigt stress-och oros-mage är väl inte direkt något nytt. Men nu är det som så att det gör så förbaskat ont i revbenen, alltså nertill i magen. Har spenderat dagen liggandes, till största del. Tristessen är ett faktum och har roat mig med att ställa diagnos. Kan checka av äggstocksinflammation, hypokondrikern tror det kan vara allt från tjocktarmsinflammation, till blödande magsår till magkatarr. Njej, det är nog bara släng av dålig kost, mycket tankar och psykisk-stress, det säger iaf Dolls. Hon brukar ha rätt! Imon ska jag till jobbet, så om jag ska krypa dit. Vill jobba, vill träna, vill umgås med mina vänner. Så får det bli!

Vidrigt!


Fick ikväll nys om att en tjej på kontoret i Stockholm blivit taggad på Facebook utav sitt ex på x antal ytterst grova nakenbilder. Min första tanke var att varför i hela fridens namn ligger bilderna kvar, varför har hon inte stängt ner sin FB än. Tänk er att detta spridits som en löpeld. Såg sedan i en av statusuppdateringarna att hon åkt till Egypten som idag, och säkert helt ovetande. Stackars, stackars tjej! Frågan är visserligen vad som är vidrigast, han eller alla de nästan 500 som tryckt gilla?! Tycka vad man vill, om att det må varit både smaklöst och naivt av henne att ens ställa upp på det hela. Men säkert inte jätteovanligt heller, väl?! Hade det varit min vän hade jag ringt ner henne, ringt hotellet, för att sedan ta bort FB och anmäla bilderna. Vad jag vill säga med detta? Än en gång tjejer, snälla rara tänk på er intrigritet. En bild på nätet raderas aldrig. En gammal kollega till mig var med i Slitz när hon var yngre, och googlar du hennes namn idag ploppar just de bilderna upp, en efter en. Tänk då på att många arbetsgivare idag gärna gör en backgrounds-check t.ex via en söktjänst. Och vilket intryck tror du han eller hon får av personen i frågan? Nej, precis!

Jädrans mög.


Hemma efter en liten pärs på akuten. Började imorse med att jag fick mensvärk av lättare slaget, tog två ipren istället för att avta blev det värre o värre. Till slut visste jag knappt ut eller in. Stå, sitta, något mellanläge, inget kändes ok. Till slut gick jag in i ett av konferensrummen där brast det, då smärtan var ohärdig. Utan överdrift var det nog den värsta smärta jag varit med om. Ringde sjukhusupplysningen då det kändes som om något inte stämde. Fick rekommendation om att åka till Kvinnoklinikens akutmottagning då det kunde vara en inflammation i äggstockarna. Underbart! Väl där möttes jag av den sötaste sjuksköterskan, frågade ut mig om allt,fick ta både urintest o stickprov. Medan jag väntade på svaret stod jag mot en vägg o när min fina mamma kom in. Då brast det igen, herregud var man kan bli yngklig när man mår dåligt. En stund senare fick jag besked på att det varken var missfall (?), infektion eller något annat farligt. Fortfarande något förvirrad över den konstiga smärta som jag aldrig någonsin upplevt. Enligt Johanna hade hennes vän upplevt något liknande och de visade sig vara en liten cysta som sprängs. Fortfarande riktigt ont, så jag ska nu inte horisontellt läge. Hörs senare!

Kalas.


Igårkväll ställde mina fina vänner Madde och Robin till med en riktigt trevlig middag. Sådär spontant och härligt. Efter att jag spinnat och svettats som ett djur sladdade jag inom systemet och skyndade mig hem för att en timme senare bli hämtad av Madde. Med på middagen fanns även hennes söta syster Carro, Robins bästis Maria och bästa Martin. Till förrätt serverades toast skagen, följt att baconlindad och fetaost-fylld kycklingfile med ris, sallad och supergod sås och till efterrätt fick vi kladdkaka med vaniljglass och blåbär. Om jag var mätt?! Fyllde även min mage med vin och goda drinkar. Så jag på mitt allra snällaste humör. Loungemusiken övergick till partymusik, taxi beställdes med destination T-Bar. Naivt av mig att tro att jag skulle på en lugn och städad middag en fredagskväll...

I ett hav av party-djur till studenter träffade jag på allt från min nyfunna partypolare Henke. Som förövrigt är bland de bildskönaste och störthärliga dudes:n jag vet. Sedan sprang jag på Sebastian. Han är guld! Råkade festa bort mitt sällskap. Fast det gjorde inte så mycket eftersom jag ändå umgick med S och hittade dem en stund senare. Fick sällskap genom Lundagård, och resten är historia..när jag vaknade imorse var jag inte det minsta sugen på att jobba men det var bara att hoppa in i duschen och piffa till sig och inta kontoret med redbull, vindruvor, och naturgodis i högsta hugg. Överlevde dagen, hade en telefondejt (dvs ett lååååångt samtal) med en av de bästa tjejerna, åkte hem till mina föräldrar där jag busade med min kusinson och pratade politik med min mor. Och åt. Mat och tryfflar. Mums! Nu ska jag inta sängen. Om exakt 5 h och 45 min ska jag vara pigg och glad. Good luck!

Bästa.


Är nog bland det bästa jag vet. Att krypa ner i nytvättade krispiga sängkläder, gärna sådär gosigt varma som mina är eftersom jag sprang ner o hämtade dem i torktumlaren för en stund sedan. Att jag inte har en varm kropp brevid mig kvittar just nu. Eller det gör det kanske inte. Men jag har inte lärt mig att trolla, än. Nu ska jag alldeles strax sova och vet ni vad? Det ska bli jätteskönt. Imon håller vi tummarna på att solen skiner och att någon utav mina vänner är sugna på att AW:a. Fast jag ska visserligen träna med chefen 16.30, och sen AW? Någon? En tur till Koi funkar också, haha. Alltid.


Dagens


Sämsta:

(Igår)

Att min mage och rygg varit katastof. Vi pratar krampar(eller krämpor?!), från revben och ner o även i ländryggen. När jag kom hem från jobbet funkade det bara att rulla ihop till en liten boll o vänta ut ondheten.

Paret i 50-års åldern som satt snett framför mig på tåget. Grovhånglet, med smaskandet och tafsandet gjorde mig alldeles äcklad, att jag var tvungen att byta plats.

Att jag (idag) måste ta tag i hemmet, städa och tvätta. Roligare vardagssysslor finns det ju..

Bästa:

Att min favoritkollega är tillbaka efter en månadssemester. Lycka! Så jädra skoj att catcha upp och dela med mig om sensommarens äventyr och få feedback från en killes perspektiv. Älskar kommentaren som han fällde innan "Men Veronica varför träffar du ett as?.." JA, VARFÖR?!?

Umgåts med bästa Johanna, pratat kärleksbekymmer, bläddrat i inredningstidningar, druckit te och gosat med Kajsa. Supermysigt!

Att få vara ledig!

Att solen värmen. Att kunna få sola min nästan genomskinliga kropp.

Att min vän tipsade mig om att tvätta min favvo-kofta i 30 grader istället för kemtvätta som jag gjort de andra ggrna så nu är den åter gräddvit (inte smutsvit som innan haha) och doftar supergott.